Kip wil een ei

Kip wil graag een ei leggen, maar er komt niets. Daardoor wordt Kip verdrietig. Ze bedenkt een plan om toch een ei te kunnen leggen. Zal ze erin slagen? Een leuk verhaaltje over een kip die net als alle andere kippen een ei wil leggen voor Haan. Want houdt Haan wel van een kip zonder ei? Kip bedenkt het ene na het andere plan, maar er gebeurt niets. Dan ziet Kip geen enkele andere mogelijkheid meer dan weg te gaan bij Haan. Ze trekt het bos in ...

Het boekje is bedoeld voor de oudste kleuters die al wat kunnen of willen lezen. Op de linkerpagina vind je steeds eenlettergrepige kernwoorden die in het verhaaltje op de rechterpagina in kleur zijn gezet in de tekst. Dat is handig wanneer je samen met je kleuter het boekje leest. De letters en woordjes aan de linkerkant kan je kleuter ook gemakkelijk meelezen in de tekst. Het verhaal op de rechterpagina is bedoeld om voor te lezen, maar de woorden en de zinnen zijn zo kort en eenvoudig dat een talige kleuter ze ook al kan meelezen.

Het verhaal zelf vind ik best leuk. Het komt erop neer dat de liefde alles mogelijk maakt. De illustraties zijn duidelijk en niet overladen. Ik hou wel van deze tekenstijl. De lay-out van de woorden en zinnen vind ik heel goed. Er werd duidelijk rekening gehouden met het opdelen van woorden in klanken (een strategie bij aanvankelijk lezen: het hakken en nadien weer plakken). Een leuke aanwinst voor kinderen van de derde kleuterklas, maar evengoed voor moeilijke(re) lezers van het eerste leerjaar.