Kimono

Na het eerste boek waarin je kon kennismaken met de kokeshi’s, volgt dit tweede al even geweldige werkje over kimono’s. Kimono’s zijn er in alle maten en kleuren en met prachtige motieven. De bladzijden zijn gevuld met subtiele grafische patronen met stipjes, bloemen, krullen en nog veel meer. De illustraties in warme kleuren, gecombineerd met veel grijs en zwart en de eenvoudige tekst vertellen het verhaal van Yumi en haar vriendjes.
De korte, heldere tekst heeft een paar zoekopdrachten voor je in petto. Herken de familie van Yumi’s mama of die van haar papa en hoe vind je de meisjes van de Pandaschool terug? Kijk naar mooie outfits, bijzondere accessoires en grappige kapsels. Of ga op zoek naar de verloren lieveheersbeestjes.
Mooi vormgegeven, met een aantrekkelijke zachte kaft en een stoffen labeltje. Open het vierkante boek en je vindt op het schutblad allemaal bolletjes gevuld met kledingstukken, voorwerpen, figuurtjes en diertjes. Japanse tekens, flapjes, kijkgaatjes en uitklapbare pagina’s maken het sfeervolle, speelse geheel af. Een ware lust voor het oog!