Kijk mij nou!

Een babygids voor baby's

Jonge kinderen kijken graag naar (foto's van) andere jonge kinderen, dat is een algemeen gekend feit. De serie 'Biblion babyboekjes' pikt hier graag op in. Uitgangspunt van deze boekjes zijn grote foto’s op een kleurrijke achtergrond. De ene keer over twee bladzijden gespreid, dan weer op een enkele bladzijde gezet. Ook kenmerkend voor deze serie zijn de tekstherhalingen die de baby’s vertrouwd maken met het ritmische aspect van taal.
In 'Kijk mij nou!' wordt op elke dubbele bladzijde de zin ‘Ik ben een baby’ herhaald. Vanaf de tweede foto wordt dit ‘Ik ben een knappe baby’, en op het einde natuurlijk ‘Ik ben een slaperige baby’. De cirkel is rond. Het boekje overloopt de vaardigheden van de baby, bijvoorbeeld de dingen die hij kan doen met zijn zintuigen.
Puur esthetisch gezien is dit boekje geen aanrader; de foto’s zijn leuk, maar allesbehalve uniek; de lay-out is eerder rommelig. 'Kijk mij nou!' is een kartonboekje met een leuke educatieve insteek, maar de serie springt er niet uit op vlak van originaliteit.