Kidnep

Met een schok gaat Bo rechtop zitten. Hij doet zijn ogen open, maar hij ziet niks. Er zit iets over zijn hoofd. Als hij zijn hoofd beweegt, kriebelt het op zijn neus en ook op zijn wangen, kin en voorhoofd. Hij wil zijn gezicht aanraken maar dat lukt niet. Zijn hand zit vast. En de andere ook. Zijn polsen zitten vastgebonden achter zijn rug. Bo kan het bijna niet geloven: hij is ontvoerd! Hij komt erachter dat zijn ontvoerder Fred het hulpje is van een levensgevaarlijke dame die een miljoen euro losgeld eist van Bo’s rijke ouders. Het wordt pas echt eng wanneer Fred besluit om met Bo te vluchten. Overal kunnen ze gesnapt worden. Maar op de vlucht beleven ze allerlei avonturen en verandert er ongemerkt iets: Bo gaat Fred steeds aardiger vinden ...

'Kidnep' is een leuk en spannend verhaal voor kinderen vanaf tien jaar. Bo is in dit verhaal de slimste van alle personages. Hij weet in elke penibele situatie wel een oplossing te bedenken. Fred is eerder de naïeveling die zich voor de kar van een boosaardige vrouw liet spannen. Hij bedoelt het eigenlijk helemaal niet slecht, hij heeft gewoon geld nodig ... Gaandeweg het verhaal bouwen Fred en Bo een band op. En zoals verwacht komt alles wel weer goed voor Fred en Bo. Wat er met de andere personages gebeurt, wordt niet verteld. Maar dat voelt niet aan als een gemis.

Regelmatig komen er in het boek illustraties voor in grijstinten. Ze zijn vluchtig en zelfs een tikje nonchalant maar passen perfect bij het verhaal. Achteraan in het boek wordt het kaartspel uitgelegd dat Fred en Bo graag spelen. Kinderen kunnen het meteen beginnen spelen op voorwaarde dat ze een spel kaarten bij de hand hebben. Dit is het boek van de film. Voor zij die willen: de film kan je terugvinden op You-tube. Een tof boek voor jongens en meisjes vanaf tien jaar die van een beetje spanning houden.