Kid Kat en het geheim van de ratrace

Dirk Neyens kreeg het idee voor het personage Kid Kat nadat hij enkele katten in zijn buurt had gadegeslagen. Geweldig toch, de manier waarop ze rondsluipen en springen en jagen kunnen ze als geen ander. Welk beroep zou een kat hebben als hij echt zoals een mens zou leven? Geheim agent natuurlijk!!
Kid Kat is geheim agent, afdeling MIAUW 6 voor de Gee Dee (geheime dienst) van Noensia. Hij woont in de kelder van slager 'Hans Worst', is dol op vis, verzamelt krabpalen en speelt minstens één keer per week Muizenbal, de leukste kattensport die er bestaat. Dankzij zijn uitstekende vermommingen heeft hij al heel wat duistere zaakjes kunnen oplossen. Kid Kat is een toegewijde geheim agent, maar ook heel erg klunzig. Hier kan zijn baas Buldog niet meer om lachen.
Als op mysterieuze wijze al de vis in Noensia verdwijnt en het gerucht de ronde doet dat Tony Teckeloni (de gemeenste hond en maffiabaas van Noensia) hier achter zit, moeten Kid Kat en zijn nieuwe partner Big Benson infiltreren als rat in de gevaarlijke ratrace.  Kunnen ze Noensia redden van de misdaad?!
'Kid Kat en het geheim van de ratrace' is een spannend en avontuurlijk boek vol actie en humor. Ingedeeld in kleine hoofdstukken met leuke tekeningen en kattenweetjes. Kid Kat 2 en Kid Kat 3 staan er snel aan te komen.