Kerstmis Zoekboek

Het Muizenhuis

Met het kerstmis zoekboek is er een nieuw deel in het project van het Muizenhuis. De boeken waar muisjes Sam en Julia de hoofdrol spelen. Met dit zoekboek komt er een tweede in de reeks. Het Muizenhuis is met de hand gemaakt door kunstenares Karina Schaapman. Ze bouwde het origineel van kartonnen dozen en afvalmaterialen. Kamer voor kamer groeide haar muizenwereld.

Op elke dubbele bladzijde van dit boek krijg je een prachtig gecreëerde kerstgebeurtenis te zien. Overal zie je versierde kerstbomen, kransen en cadeautjes. De muizen gaan koekjes bakken, naar de kerstballenwinkel, een kerstboom kopen en de kerstman komt cadeautjes brengen.
De foto’s bevatten veel leuke details, zodat je telkens wanneer je het boek doorneemt, nieuwe dingen ontdekt, telkens vergezeld door een hele korte een eenvoudige tekst. Hierin kom je te weten waar Sam en Julia zijn en wat ze willen doen. Daarna volgt de opdracht vergezeld van de te zoeken prentjes. Dit zijn eigenlijk kleine detailfoto’s van de prent, de kinderen zoeken waar dit stukje prent in het geheel terug te vinden is.

De pagina’s zijn zeker niet druk en overladen, maar toch worden de zoekopdrachten niet te simpel voor kleuters. De prent van het kerstbomenkraam is bijvoorbeeld heel rustig. Maar de zoekopdracht “kan jij alle boomtoppen vinden” zorgt ervoor dat jonge lezertjes goed op de details moeten letten.

De muizen en de situaties zijn schattig samengesteld. Een zoekboek dat alles heeft om je volledig in kerststemming te brengen.