Kasteel Hartenstein

Ontdek samen met Amor en Mila kasteel Hartenstein. Omdat een groot rotsblok op de slotbrug viel, zitten ze er een tijdje vast. Best spannend, maar zo hebben ze tijd genoeg om het ganse kasteel te verkennen!

Voor de derde keer werken Marja Baseler, Annemarie van der Brink en Tjarko van der Pol samen. Ze maakten eerder Pretpark de Poepfabriek en Het Hersenhotel. Beide boeken werden een groot succes. Ook dit boek zit opnieuw boordevol interessante weetjes en zoekopdrachten in combinatie met een verhaaltje als rode draad.

De hoeveelheid informatie is niet overdadig. Korte informatieve tekstjes staan her en der tussen de illustraties, mooi verweven tot een geheel. De inhoud is beknopt en helder, de prenten maken alles visueel duidelijk. De auteurs en de illustrator hebben het boek bovendien vol humor gestopt. Zowel klein als groot heeft kijk- en leesplezier. Ons hart wordt niet enkel wetenschappelijk belicht maar zowat alle talige woordspelingen die iets met ‘hart’ te maken hebben passeren de revue. Van hartverwarmend tot bloedserieus. Boeiend zijn de tips die je meekrijgt om je hart zo goed als mogelijk te verzorgen.

Een boek waar je wel even zoet mee bent en waar je steeds opnieuw leuke details kan vinden in de illustraties. Een boek dat klopt! Hartelijk dank voor dit derde deel van jullie reeks!