Karel Eend is verliefd

‘Karel Eend is verliefd’ is een zeer bijzonder boekje voor jonge lezertjes. Het staat vol verhaaltjes en gedichten, soms op rijm, die gemakkelijk begrijpbaar zijn, hoewel hier en daar een toch wel moeilijk woord de kop opsteekt. De illustraties zijn mooi, licht en vrolijk en scheppen een frisse, gezellige sfeer. Ze zijn zeer eenvoudig, maar toch expressief. Soms zijn er enkel prenten die het verhaal vertellen. Er wordt gespeeld met letterzetting: vet, groter of kleur zorgt voor klemtonen in de tekst.
Karel stelt zich voor als een wat aparte eend. Hij vindt zichzelf heel speciaal: hij kan dansen, zingen, lachen en springen, zelfs op één been. Hij gaat verder: "Ik ben ook grappig, knap en sterk kortom, een heel bescheiden meesterwerk." Maar wat Karel Eend niet heeft, is een liefje en daarom doet hij een oproep.
De thema’s zijn herkenbaar voor kinderen. De stukjes gaan over diverse dingen, zoals picknicken, over vlinders in de buik, bloemen plukken, dromen, post en liedjes voor liefjes. Het is een lief en schattig, maar tegelijk ook grappig en heerlijk stoer boek om helemaal warm en blij van te worden. Een zeldzaam pareltje waarvan jong en oud kunnen genieten.