Kadodder en de bijenkoningin

Op een ochtend ontdekken de kippen op de mesthoop een heel raar wezen. Alle dieren op de boerderij zijn nieuwsgierig en komen dichterbij. Het blijkt Kadodder te zijn, een gevleugeld wezentje dat ook op de boerderij woont. Hij heeft Apida, de koningin van de bijen bij zich. Apida is gewond aan haar vleugel. Toen Kadodder haar terug wou brengen naar haar kast, botste hij pardoes tegen een vleermuis aan en kwam zo op de mesthoop terecht. Door de val heeft Kadodder zich nu ook bezeerd en kan hij niet meer vliegen. Met de hulp van alle dieren van de boerderij slaagt Kadodder er uiteindelijk toch in om de koningin veilig terug thuis te brengen.
Het guitige figuurtje op de cover nodigt uit om het boek ter hand te nemen. Spijtig genoeg kan het verhaal me niet bekoren. Ik vind het weinig origineel en niet spannend genoeg geschreven. De tekeningen zijn mooi, levensecht en liefelijk geschilderd maar laten weinig aan de fantasie over.
Kadodder zelf heeft wel dat fantasierijk kantje. Het is een mysterieus, lief, kleurrijk wezentje dat leeft in het Tivolipark te Mechelen. In het Tivolipark kan je het interactieve boerderijpad volgen waarbij je tijdens de tocht het verhaal van Kadodder beleeft. Je maakt er samen met Kadodder kennis met alle dieren die er op de boerderij wonen. Dezelfde dieren die ook in dit boek voorkomen! Omvoor te lezen als voorbereiding op een bezoek aan het Tivolipark is dit boek zeker geschikt.