Jules wil geen tomaatjes eten

Jules is enthousiast wanneer papa een groentetaart bakt want dat eet hij graag. Tomaatjes daarentegen, lust hij niet. Of dat denkt hij toch. Groot is zijn verbazing wanneer papa aan tafel verklapt dat er ook tomaatjes in de groentetaart zitten, nadat Jules met smaak een heel stuk verorberd heeft. Het lijkt erop dat Jules zijn mening over tomaatjes moet herzien.

Dit is uiteraard een heel herkenbaar gegeven voor peuters en kleuters en ook voor hun ouders. Zowel kinderen die geen groenten lusten als kinderen die dénken dat ze een bepaalde groente niet lusten en die dan ook niet willen proeven. Annemie Berebrouckx vertelt met veel sympathie en warmte hoe dat verloopt in het gezin van haar alom gekende Jules. En ja, het is fijn dat papa daar in de keuken staat – of hoeft dat zelfs niet meer vermeld? De illustraties dragen het hele verhaal, elke stap is duidelijk af te lezen en ook de gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Dat laat je kind toe het boek op eigen houtje te “herlezen”. De tekst is eenvoudig en expliciet, zonder franjes.

Je kan dit prentenboek combineren met het uitklapboek Jules lust graag groenten waarin alle ingrediënten benoemd worden. En op de website van de uitgeverij Mamie vind je het volledige recept van de groentetaart.