Josefien

Josefien is een nieuwsgierige giraf en trekt eropuit. Met haar lange nek en gevoelige snuit in de lucht verkent ze elk plekje, hoog en laag. Ze verwondert zich elke keer over kleine en grote dingen. Wat is er veel te zien en te beleven in deze grote wereld.

Dit is een fijn voorleesboekje over een grappige giraf die erop uit trekt en zich verwondert over de wijde wereld. De pagina’s zijn niet overvol getekend, maar bevatten toch leuke details. Er wordt een beetje gespeeld met tegenstellingen. Zoals op een linkerpagina waar Josefien hoog in de boom op zoek gaat naar eten, met de rechterpagina waar haar hals diep in de grond steekt om de onderkant van de boom te verkennen. Of golven die op de andere pagina omgedraaid bergjes tonen. Dit is een leuk boekje, met niet veel diepgang, maar dat hoeft ook niet.

De gekartonneerde pagina’s maken het geschikt voor kleine kinderhanden. Met een boekje in een hoekje kruipen; je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Met dit boekje, bijvoorbeeld, lukt dat aardig goed.