Joep Jaloersosaurus

Joep is een jonge dinosaurus die altijd wel een reden vindt om jaloers te zijn. Zijn broer is beter in sporten, zijn vrienden hebben veel ‘coolere’ fietsen, en zijn neven maken superverre reizen! Als Joep jaloers is, worden zijn ogen groen! Joep vindt het zelf vervelend en gaat er met mama over praten. Vinden ze samen een oplossing?
Dit boek hoort thuis in een serie boeken die specifiek geschreven zijn om emoties bespreekbaar te maken met kinderen. Dit boek belicht het thema jaloezie. In een kort verhaal wordt er aan de kinderen verteld dat jaloers zijn heel normaal is en worden hen tips meegegeven hoe ze met die jaloersheid kunnen omgaan.
Achteraan in het boek zijn er enkele tips neergepend voor ouders en leerkrachten hoe ze dit boek kunnen hanteren. Ook vind je er een lijst terug van andere prentenboeken waarin dit thema aan bod komt.
Het verhaal is vrij eenvoudig. De prenten hebben een heel hoog ‘Flintstones’-gehalte. In het begin van het verhaal zitten in de prenten nog wel grappige details verstopt. Zo heeft Joep bijvoorbeeld een step met vierkante wielen. Natuurlijk stept die niet zo goed als die van zijn vrienden! Of gaan de neven van Joep op reis met een auto die vooruit gaat op basis van schildpaddenkracht. Heel ver zullen ze ook niet geraken! Tenzij ze heel veel tijd hebben. Het spijtige is dat je deze grappige details naar het einde van het boek toe niet meer terugvindt.
Om het boek voor te lezen aan een grotere groep kinderen, was een groter formaat misschien wel handig geweest.