Joep!

Een prentenboek over een stotterend homofiel schaap, dat hadden we nog niet gehad. Maar gelukkig zorgde Mark Haayema recent voor verlossing. Mochten de vorige zinnen een beetje sarcastisch overkomen, dat is niet zo bedoeld. Joep is een prettig om lezen boekje met een leuke plot. Schaap Joep wil zijn boodschap aan iedereen gaan verkondigen, maar krijgt helaas de kans niet. Hij stottert een beetje en alle dieren die hij gaat bezoeken hebben het stuk voor stuk te druk om te wachten. Tot hij schaap Dirk tegenkomt...
Wouter Tulp zorgde voor de illustraties en gaf elk personage een treffend menselijk trekje. Het is niet meteen het genre illustraties dat iedereen kan bekoren, maar het is altijd leuk als iemand eens een ander pad durft kiezen.
Het leukste aan dit boek is eigenlijk de luistercd waarop enkele zeer bekende en geliefde Nederlandse stemmen het beste van zichzelf geven. Eigenlijk een stuk vermakelijker dan het boek zelf, dus wat mij betreft hadden ze even goed enkel de cd kunnen uitgeven.