Jij maakt mij blij

De eerste sneeuw valt. Het landschap wordt bedekt met een mooie laag witte sneeuw. Voor een kind belooft dit een heerlijke dag te worden!
Wie heeft er als kind niet van genoten om in de sneeuw een sneeuwman te maken? Sneeuw maakt kinderen altijd blij omdat ze er slechts een korte periode in het jaar mee kunnen spelen en soms zelfs helemaal niet. Dit boek geeft je de kans om een heel jaar door het gevoel van die eerste sneeuw weer op te wekken. Het vertelstandpunt is wel niet zo eenvoiudig. Wie is de 'jij' en de 'mij' uit de titel? 'Jij' is het kind op de prenten  -en bij uitbreiding alle kinderen - dat een sneeuwman maakt. "Jij maakt mij" en dan is de sneeuwman af, behalve nog een gebogen takje voor een grote glimlach: "blij". En als alle seizoenen weer zijn gepasseerd - vier prenten naast elkaar - "dan kunnen we elkaar weer blij maken!"
De illustraties zijn zacht van kleur en creëren de juiste winterse sfeer op papier. Soms nemen ze een volledige pagina in beslag en soms slechts een stukje ervan. De spaarzame tekst wordt in het zwart tussen de illustraties en op de illustraties gezet. Een roodborstje is op de meeste buitenprenten te zien. De papa van het kind maakt op het einde een foto van het kind met de sneeuwman terwijl het vogeltje opvliegt. "Lach eens naar het vogeltje!" Een sfeervolle afsluiter van het verhaal.