Je ruist in mij

Een bundel vol gedichten over de liefde, speciaal geselecteerd door Dirk Terryn.
De gedichten worden opgedeeld in vier katernen: Sensualiteit, Verliefdheid, Afscheid en Verlangen. De tekeningen van Sabien Clement vergezellen je bij het lezen van de gedichten. Dat dit een prachtige bundel vol met mooie gedichten is, hoeft geen betoog. Bij het zien van het boek kreeg ik wel meteen een ‘deja-vu’-gevoel. En ja hoor. Het lijkt wel het grote broertje te zijn van de in 2007 verschenen bundel ‘Ik wil je’.
Het verrassende in deze bundel is dat grote namen zoals Bart Moeyaert, Toon Tellegen, Geert de Kockere, … vergezeld worden door minder bekende of onbekende dichters. Recente, en minder recent geschreven gedichten wisselen elkaar af. Sommige gedichten zijn zwaar beladen, anderen dan weer luchtig en speels. Bijvoorbeeld het gedicht van Stijn Vrancken uit 'Vlees mij: ‘Geachte heer Vrancken’. Ook al voelde ik me niet dadelijk door de titel van dit gedicht aangesproken, toch vond ik de inhoud ervan erg amusant. Het gedicht van Groef is dan weer kort, maar oh zo krachtig en zacht. En dat van Greet Bilzen over Opa zo aangrijpend echt.
De illustraties van Sabien Clement passen in het geheel. Ze houden zich op de achtergrond, maar toch ook weer niet. Ze zijn zo fijn en soms ongedefinieerd, dat ze de lezer ruimte laten om ze te laten zijn wat ze zijn of om ze een betekenis te geven. Aan jou de keus.
Een prachtige bundel die elke geliefde zal bekoren!