Jacht op het antiserum

Na ‘In de ban van de wolf’, volgt er ‘Jacht op het antiserum’. In het eerste boek maakten we uitgebreid kennis met Esther en Jonathan, die door een experiment in staat zijn om van mens in wolf te veranderen. Ook ontmoetten we Hector, Milla, Arne en nog enkele belangrijke personages. Het eerste boek eindigde met een stevige cliffhanger en dus ben je vol verwachting als je aan deel twee begint.

Die verwachting wordt ruimschoots ingelost. Dit deel is nog spannender dan deel 1. De zoektocht van Esther en Jonathan naar het antiserum, gaat onverminderd voort. Uiteraard gaat dit niet zomaar, vooral omdat Arne, spilfiguur in het experiment van de firma Crustonic, dit uit alle macht wil voorkomen. Esther maakt veel mee in dit boek. Ze heeft het moeilijker en moeilijker met haar wolf-zijn en wil kost wat kost het antiserum in handen krijgen. Jonathan staat haar hierin bij. Daarnaast gaat het op school ook niet echt goed. Sandra, een klasgenoot, pest Esther meer en meer. De auteur heeft dit onderliggend verhaal zeer mooi verweven in het geheel: de pester wordt als gemeen en hard afgeschilderd, tot je haar hele verhaal kent.

Het boek is in een wervelende stijl geschreven, vooral de passages waarin Esther en Jonathan transformeren en samen op jacht gaan zijn heerlijk. Je voelt de adrenaline, de spanning, de snelheid! Maar ook de scènes in school, het gewone leven, de puberbekommernissen als verliefdheid en pesten, zijn zeer goed en vooral empathisch geschreven. Het is knap hoe Christine Charliers zich kan verplaatsen in haar personages. Ze heeft ook het talent om op het juiste moment het verhaal een andere wending te geven, waardoor je het boek echt niet kan wegleggen en je absoluut die laatste zin wil lezen. Maar dan is het natuurlijk afwachten tot deel 3 verschijnt.

Deel twee van een knappe young-adult trilogie, niet zelfstandig te lezen, voor wie houdt van suspense, knappe verhaallijnen en een tikkeltje fantasy. In ieder geval is het reikhalzend uitkijken naar deel 3!