14+ | 2019
Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789024579488
FICTIE , 315 p. , €20.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

Izzy en Tristan

Shannon Dunlap (auteur) Marie Lawrence/Buqup (illustrator)

Izzy is een blank zestienjarig meisje dat met haar ouders en broer in het overwegend zwarte Brooklyn komt wonen. Tristan is een zwarte jongen, een beloftevolle schaker die zich wat laat meeslepen in de louche zaakjes van neef Marcus. Beide jongeren komen uit een totaal verschillend milieu. Toch worden Izzy en Tristan op slag verliefd. Hun liefde is oprecht en puur maar gecompliceerd. Vooroordelen, intriges en verschillen maken het hun niet gemakkelijk. Ze nemen beslissingen die langdurige gevolgen zullen hebben.

Het verhaal is een moderne bewerking van het verhaal van Tristan en Isolde. Dit eeuwenoude verhaal blijkt eigentijds en nog steeds herkenbaar.

Het verhaal is prachtig geschreven vanuit het standpunt van drie verschillende personages. Je krijgt een inkijk in hun gevoelsleven, hun twijfels en verlangens en daardoor leef je echt met hen mee.

Het boek is vooral geschikt voor ervaren lezers. De taal in het boek is kleurrijk en filosofisch en nodigt uit om bepaalde stukken nog eens te herlezen. Dit is zeker ook te danken aan de uitstekende vertaling van Aleid van Eekelen-Bunders.

An Luyten
Liefde | Vooroordelen
origineel: izzy + Tristan - Aleid van Eekelen-Benders (vertaler)