Ik zie je graag

In dit langwerpige kartonboekje zien we hoe een kat een bekentenis aflegt. Hij zegt, heel oprecht "Ik vind je leuk" tegen een goudvis. De kat vraagt of dit wederzijds is. De vis twijfelt wat en houdt het diplomatisch op "een beetje". Maar daar laat de kat het niet bij. Hij vindt de goudvis immers niet alleen leuk, maar ook lief en daar komt nog bij dat hij helemaal gek is op de goudvis. Bij elke bekentenis stelt hij de vraag "en jij?". Het antwoord van de vis is nooit helemaal spontaan en je merkt dat hij toch nog ergens twijfelt aan de goede bedoelingen van de poes.
Als lezer twijfel je op een bepaald moment ook even, want poes neemt vis plots mee op zijn scooter. Terwijl hij zegt dat hij vis echt heel graag ziet, haalt hij hem uit de visbokaal, roept hij "dolgraag!" en laat hij tegelijk de goudvis vrij in een groot meer. En daarmee verdwijnt alle twijfel bij de vis. Hij betuigt vrolijk en oprecht zijn liefde voor de poes en voegt daar erg overtuigend aan toe "voor altijd!".
Een prentenboekje dat bekoort door zijn eenvoudige illustraties en verhaal. Hierdoor is het heel toegankelijk voor peuters en kleuters. De sfeer is warm, gezellig en lief. Onder het motto ‘less is more’ is dit een van de betere kartonboekjes voor de kleinste lezers.