Ik wil groot zijn

Kleine Prinses wil groter groeien en denkt dat ze daarvoor anders moet worden. Ze vraagt aan iedereen in haar omgeving hoe ze zou moeten zijn om groter te groeien. Gelukkig helpt de kleine prins haar van haar probleem af door te zeggen dat ze al groot is. A ja, want hij is nog kleiner!
Kleuters ontdekken via dit boekje welke eigenschappen bij groot worden en groot zijn horen. Het thema 'groot willen zijn' leeft bij veel kleuters en is daardoor ook zeer herkenbaar voor hen. Mooi om te lezen hoe ieder vanuit zijn eigen standpunt 'groot zijn' invult, terwijl op de prent te zien is dat het personage in kwestie er zelf niet zo goed in is. Haar probleem wordt op het einde leuk ontkracht en gerelativeerd  door haar broertje. Het onverwachte einde is typerend voor de reeks van 'Kleine prinses', maar de auteur slaagt er telkens opnieuw in om te verrassen.
De illustraties zijn vertrouwd maar toch roepen ze telkens opnieuw evenveel vertedering en plezier op. De tekeningen spreken eigenlijk voor zich waardoor de tekst enkel een aanvulling is.
Dit boekje heeft een wat groter formaat dan de meeste kartonboekjes waardoor het vlot gehanteerd kan worden door jonge kinderen. Ideaal om telkens opnieuw in te bladeren.