Ik weet dat je liegt

Nora is een rustige, onopvallende tiener. Wanneer er een rugzak van een medeleerling gestolen wordt, wordt zij samen met medeleerlingen Jack, Henry en Maddie verdacht om de dader te zijn. De vier verschillende karakters worden door de directie gedurende een aantal uur in één kamer gezet. De directie is ervan overtuigd dat een van deze vier de dader is en wil dat die binnen de 12 uur bekent. Alle vier beweren ze dat ze dit niet gedaan hebben, maar wie dan wel? Nora’s journalistiek talent wordt op de proef gesteld. De waarheid moet boven water komen. Stap voor stap ontdekken de vier de stukjes van de puzzel. Tijdens dat onderzoek worden nog veel andere geheimen ontdekt. 

Dit is een vrij eenvoudig te lezen verhaal, wat het toegankelijk maakt voor een breed publiek. Nora is het hoofdpersonage, maar afwisselend komen ook de andere drie aan het woord. Zo verveelt het lezen niet te hard want de spanning die er beloofd wordt is niet heel tastbaar aanwezig. 

Regelmatig komen we slecht vertaalde stukjes tegen. Zoals bijvoorbeeld: “En heb een fijne rest van de dag…” 

De kaft is beter geslaagd. Die springt wel in het oog. De bijhorende rekker met 'Niet betreden. Politie'  is vanuit uitgeverij Fontein een herkenbaar item dat ze rond alle spannende jeugdthrillers binden. Het kan handig zijn om de bijvermelde website www.politienietbetreden.com te gaan bezoeken als je door dit boek gecharmeerd bent en graag van dezelfde uitgeverij gelijkaardige boeken wil opzoeken. Een marketingitem dus dat weinig meerwaarde geeft aan de lay-out.