Ik vond een dood vogeltje

Gids voor kinderen over de kringloop van leven en dood

Wat lay-out betreft, slaat dit boek een beetje de bal mis. Door de erg drukke vormgeving, met verschillende lettertypes, veel felle kleuren, verschillende manieren om foto's in te voegen, … leest dit boek niet erg vlot. Je wordt overladen met indrukken, waardoor de informatie soms een beetje op de achtergrond geraakt.
Jammer, want de informatie die gegeven wordt, is eigenlijk wel leerrijk en interessant. Leuke weetjes over de dood maken van dit boekje geen luguber verhaal, maar een boek dat aangenaam is om te lezen. De informatie is steeds kort en bondig, maar beslaat toch een heel arsenaal deelonderwerpen die met de dood te maken hebben. Er wordt gesproken over levensduur, over hoe iets kan sterven, over wat er na de dood is, over wat er gebeurt als mensen sterven, … Zowel natuurwetenschappelijke informatie als rituelen en gebruiken rond de dood vinden in dit boek een plekje.
Alles samen vind ik ‘Ik vond een dood vogeltje’ een boek dat het waard is om eens samen in te lezen, en een goede aanleiding om samen met kinderen na te denken over het leven en de dood.