4+ | 2012
Ploegsma
ISBN 978-90-216-7072-0
NON-FICTIE , 32 p. , €14.95
gebonden , prentenboek
12e druk
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Ik vind jou lief

Sanderijn van der Doef (auteur) Marian Latour (illustrator)

'Ik vind jou lief' is een voorlichtingsboek voor kleuters. Heel wat onderwerpen komen in dit boek aan bod: vriendschap, liefde, het geslacht, de komst van een baby, zoenen, vrijen, …
Dit boek houdt duidelijk rekening met de samenleving anno 2013. Het benadrukt de verschillende manieren waarop een baby bij zijn familie kan komen (natuurlijk, IVF, adoptie) en dat deze familie niet noodzakelijk uit een papa en een mama hoeft te bestaan. Twee meisjes of twee jongens kunnen ook van elkaar houden. Ook erg opvallend is dat het boek erg intercultureel oogt en ook mensen met een donkere huidskleur toont. (Al voldoen alle personages uit het boek nog wel aan het schoonheidsideaal: slank, gezond …)
De taal van het boek is heel eenvoudig. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over een holletje in moeders buik in plaats van de baarmoeder. Ook de tekeningen zijn duidelijk. Dikwijls wordt er bij een onderwerp niet alleen naar mensen gekeken, maar ook naar dieren. Dit alles maakt het boek begrijpbaar voor kleuters. Bovendien kan je dit boek makkelijk onderverdelen in hoofdstukjes van twee bladzijden zodat je kleuter niet te veel informatie in één keer krijgt.

Tinne Geuens
Seksuele voorlichting