Hugo

Mond open!

Hugo de krokodil heeft zoveel tandpijn dat hij bijna niet meer kan bijten, maar hij hoeft geen tandarts. En wanneer konijn met koekjes aan komt zetten, zegt hij "Nee, dank je!". Maar hij is bang en hij heeft pijn, en als konijn zegt dat alle dieren van het bos naar Plak de tandarts gaan, is hij gewonnen ... Of toch nog niet helemaal ... Konijn is onverbiddelijk: Hugo moet naar de tandarts, anders geen feest en geen worteltaart.

Een hilarisch prentenboek dat je vaak doet schateren omdat alles buiten proportie is. Zo is de tandartsassistent een gigantische stier en de tandarts een onooglijk kleine muis. Soms heeft dit boek weg van een strip en overal zie je heel grappige dingen, zoals de wachtzaal van de tandarts. Je waant je daar, met dezelfde gevoelens als Hugo. Dat is het bijzondere aan dit verhaal: de warmte van de aanwezige en bezorgde vrienden. Ze zorgen ervoor dat Hugo zijn angst leert overwinnen. En na de spannende momenten wacht de beloning, namelijk een lekkere taart. En ja, het recept staat achteraan in het boek vermeld!

Tijgerleesboekjes zijn heel aantrekkelijk en gevarieerd geworden. Ze zijn ook zeer toegankelijk, omdat ze aansluiten bij de leefwereld en gevoelens van jonge kinderen. Problemen worden niet uit uit de weg gegaan, maar zijn op een humoristische en tactvolle manier aangepakt. Dit verhaal nodigt uit om over angsten te leren praten, en vooral om te ervaren dat vrienden er niet alleen zijn om leuke dingen mee te doen, maar ook om hen over hindernissen te helpen. Zoals dat gebeurt in dit prentenbeoek. Een aanrader.