6+ | 2017
De Eenhoorn
ISBN 978-94-629-1274-8
FICTIE , 34 p. , €13.95
gebonden , prentenboek
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Hugo

Een vreselijk eng beest?
Mia Nilsson (auteur) Mia Nilsson (illustrator)

Hugo was ooit de grote ster van het circus. De tent liep vol voor hem. Maar de andere dieren van het circus waren jaloers. Vooral het beest met één bult. Op een nacht duwde het beest Hugo uit de woonwagen en hij verdween in de nacht. Hugo bleef helemaal alleen achter in een groot, vreemd bos ... Daar waren alle dieren bang van hem. Was het een dino? Of erger: een monster? Dan bedenkt Hugo een plan om vrienden te maken.

Een super mooi en grappig boekje over vriendschap. De prachtige illustraties maken het geheel compleet. De humor in het boek is terug te vinden in de tekst, maar zeker ook in de prenten. Denk jij aan een kopje koffie bedrukt met hartjes als je een forse krokodil in gedachten hebt? Of misschien aan het bakken van taarten als zijn hobby? Hugo is niets van wat in de lijn van de verwachtingen ligt en dat zal hij proberen duidelijk te maken aan zijn nieuwe buren. Ik ben helemaal gevallen voor Hugo!

Een pluspunt: het boek is geschreven voor kinderen met een leesniveau van AVI M4 (midden tweede leerjaar). Een aanrader voor alle bibliotheken in Vlaanderen! Topper!

Katrien Van Ton...
Vriendschap | Anders zijn | Feesten | Eerste Leesboekjes
origineel: Hugo. Elak, Blodtörstig och jättefarlich? (Zweeds) - Lore Aertsen (vertaler)