Hotel Flamingo

Op het moment dat Julia een hotel erft van haar oudtante Mathilde gaat ze er meteen naartoe. Wanneer ze toekomt treft ze er een onderkomen hotel aan met slechts een beer als portier en een maki aan de balie. Wat ooit een schitterend hotel op de Beestenboulevard was, ligt er sinds de komst van hotel ‘De Glitz’ als vergane glorie bij. Julia is echter vastberaden om ‘Hotel Flamingo’ nieuw leven in te blazen. Samen met T. Beer en Makke Maki bedenkt ze een plan. Hopelijk kunnen ze de concurrent verslaan en het hotel in haar oude glorie herstellen.

Een vrolijk verhaal waar je blij van wordt. Vooral jongere lezers en minder gemotiveerde lezers zullen van dit boek houden. Het lettertype is vrij groot en duidelijk, de zinnen zijn kort. Het boek staat boordevol illustraties waardoor je snel kan doorbladeren. Dat werkt motiverend. Het kleurenpallet van de prenten beperkt zich tot roze en grijze tinten. Dat past helemaal bij de lieflijke sfeer van het verhaal. In veertien vlot geschreven hoofdstukken ben je door het verhaal heen. Als je wil kan je je na het lezen nog wagen aan het maken van een sla-soepje, volgens het recept van T. Beer.

De tekst en de tekeningen zijn van de Brit Alex Milway. Achteraan in het boek heeft hij een berichtje voor de lezer achtergelaten. Op de website van de uitgeverij vinden leerkrachten nog interessante tips om met het boek in de klas aan de slag te gaan. Je vindt er eveneens een print-versie van ‘Hotel Flamingo’ zodat je zelf je eigen hotel kan maken.

Extra goed nieuws voor de liefhebbers van dit genre: je kan na het lezen van dit boek nog minstens twee andere delen lezen. Veel plezier!