Hoera voor Kleine Ezel

Drie heerlijke voorleesverhalen werden hier gebundeld. Het eerste heet gewoon 'Kleine Ezel'. Kleine Ezel is het beu dat mama hem bij alles helpt. Hij wil vanaf nu alles alleen doen. Op het potje plassen, zich aankleden, eten en een mooie tekening maken voor Feestvarken. Helemaal alleen de wijde wereld verkennen.
'Kleine Ezel en de oppas': Kleine Ezel krijgt vanavond een oppas want mama gaat naar de film. Kip komt op Kleine Ezel passen. Kleine Ezel maakt een beetje misbruik van de situatie en vindt het fijn Kip om de tuin te leiden. Hij maakt van het huis een bende, speelt met modder in de tuin, eet ijsjes, wil niet in bed en zeker niet in bad.
'Kleine Ezel wil naar pappa': Kleine Ezel wil eindelijk weten waar zijn papa is. Mama Ezel neemt hem mee op reis, want papa Ezel werkt in verre landen. Het wordt een avontuurlijke trip.
Dit boek is een verzameling van drie reeds bestaande verhalen. Ze zijn herzien en aangepast. Ze zijn alle in dezelfde stijl geïllustreerd: mooie pentekeningen in fijne zwarte lijnen. De illustraties beslaan meestal twee pagina's. Ze zijn ingekleurd met aquarel en ondersteunen het verhaal feilloos. Ze geven heel knap de sfeer en de gevoelens van de tekst weer. Annemarie van Haeringen legt ongelooflijk veel gevoel in haar personages. Rindert Kromhout weet een perfecte tekst te brengen in korte zinnen in een eenvoudige taal. Deze verhaaltjes voorlezen is een plezier.