Hoe word ik astronaut?

Veel jongens dromen ervan om ooit astronaut te worden. Maar wat moet je allemaal kennen en kunnen om mee de ruimte in te gaan?

Dit weetboek is veelzijdig. De theoretische uitleg wordt afgewisseld met illustraties en foto's, leuke weetjes, zelfs interviews met experten. Op elke dubbele bladzijde wordt een andere vraag beantwoord of ingegaan op telkens een ander aspect. Je staat als lezer versteld wat er allemaal komt bij kijken. De opbouw is chronologisch. Je leert hoe een raket werkt en eruit zag vroeger en nu, je leest leuke weetjes over de maan en de planeet Mars, wat is de ruimte, wat betekent gewichteloosheid. Maar ook minder wetenschappelijke weetjes komen aan bod zoals wat de kledij is van een astronaut, hoe je eet en drinkt in de ruimte of hoe je douchet, naar toilet gaat. Enkele bekende astronauten komen aan het woord, wat je leest, hoe je kan solliciteren, uiteraard volgt een doktersbezoek, een gesprek met de psycholoog. De lezer wordt regelmatig aangesproken met tips die je gemakkelijk thuis kan doen zoals een link voor simulatiespelen.

André Kuipers woonde en werkte zelf in het internationaal ruimtestation ISS. Govert Schilling is wetenschapsjournalist. Samen schreven ze dit weetboek over astronauten. De vele bladzijden garanderen veel leesplezier. Een aanwinst voor je boekenkast, om veel bij te leren of om je warm te maken om zelf astronaut te worden.