Hoe beroof je een bank?

Stel je voor dat je ontvoerd wordt en niemand je mist. Dat niemand het briefje van de ontvoerders leest. Dat dus ook niemand losgeld naar de hut in het bos brengt. En dat was net het plan. Dat losgeld hadden Max, Lotte en Mo nodig om de zwartvoet-bunzing te redden. Die is in gevaar. Dat weten ze van Mo die erover sprak tijdens zijn spreekbeurt. Als dit je allemaal overkomt, moet je dus een ander plan bedenken om geld bij elkaar te krijgen. Want dat is nodig om de zwartvoet-bunzing te redden. Heel veel geld. Hoe krijgen ze dat ooit bij elkaar? Misschien kunnen ze een bank beroven, zegt Max voor de grap. Maar als Joris, de pestkop van de klas, wil helpen, wordt het grapje plots een echt plan. Maar gaan ze het echt doen? 

Het bankoverval-plan is spannend en grappig tegelijk. Er komt een echte kaart aan te pas, een vermomming, een pistool én een vluchtwagen, euh fiets. Joris kent er wat van. Dat komt door zijn broer Rik. Hij is een echte bankovervaller!

Het plan loopt echter niet helemaal zoals voorzien en even wordt het heel erg spannend. Gelukkig komt alles weer goed. En het geld voor de zwartvoet-bunzing? Laten we zeggen dat de bankoverval onrechtstreeks hiervoor gezorgd heeft ... En pestkop Joris? Die wil eigenlijk gewoon graag erbij horen!

Pim Lammers schreef een zeer leuk nieuw verhaal in de reeks Tijgerlezen. In deze reeks krijgen beginnende lezers toffe verhalen waarbij men rekening houdt met het AVI-niveau, maar de inhoud toch primeert. 

De grappige illustraties van Loes Riphagen passen perfect bij de grappige avonturen van de drie vrienden en maken er een nog vrolijker geheel van. 

Een heerlijk boekje voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar.