Hoe alles begon

Van oerflits tot nu

De titel vat het boek helemaal samen. ‘In den beginne was er niets en toen …’ FLITS. Inderdaad, alles begon met een flits, de oerflits. Hoe alles ooit eindigt, zullen wij nooit te weten komen, maar erover nadenken kunnen we wel.

Vooraleer je wordt meegenomen op een prachtig geïllustreerde reis door de tijd, wordt er voor jou een ‘korte’ samenvatting gegeven. Een tijdlijn van wel vier pagina’s lang die je helpen om het een en het ander te situeren in de geschiedenis van het heelal en onze planeet. De pagina’s die daarop volgen geven stap voor stap in behapbare taal en strip-achtige illustraties de tijdlijn weer. Hierdoor wordt het boek zeer boeiend en duidelijk voor kinderen vanaf 9 jaar. Ook al zijn de beelden zeer sprekend, een verduidelijking komt in tekstvakjes die netjes in de prent verwerkt zijn, of ze wordt onderaan de bladzijde geplaatst.

Het is niet onlogisch dat Adriaan Bijloo gevraagd werd om dit boek te illustreren. Hij is al langer gekend bij educatieve uitgeverijen, zelfs tot in de VSA. Hier toont hij opnieuw zijn vakmanschap. Bouwine Bergsma heeft vroeger nog les gegeven en weet dus hoe ze op kindermaat wetenschappelijke informatie kan overbrengen. Bovendien heeft ze voor leerkrachten die hiermee aan de slag willen gaan in de derde graad lager onderwijs, enkele lessen uitgewerkt. Die kan je samen met extra downloads en links vinden op www.hoeallesbegon.nl.

Een wetenschappelijk verantwoorde keuze om deze graphic novel in huis te halen!