Hier was ik

Cody en Meg waren van kleinsaf onafscheidelijke vriendinnen. Meg groeit op in een gewoon gezin met tijd en aandacht voor elkaar. Cody's mama werd zwanger in een erg kortstondige relatie. Ze heeft Cody alleen opgevoed, waarbij het meisje al vlug zelfstandig moest zijn en er geen ruimte was voor plezier. Cody was kind aan huis bij de familie van Meg en heeft op die manier de mooie gezellige kanten van het gezinsleven mogen mee beleven. Wanneer Meg verhuist om in een andere staat aan de universiteit te studeren, groeit er afstand tussen de vriendinnen. Meg pleegt zelfmoord en dit kan Cody niet vatten. Ze gaat op onderzoek en ontdekt een organisatie die mensen aanzet tot de daad wanneer ze op de site steun zoeken. Cody leert Ben, een vriend van Meg, kennen. Beiden hebben een moeilijke jeugd gekend en dat laat zich voelen in de manier waarop ze aanvankelijk met elkaar omgaan. Het onderlinge wantrouwen maakt stilaan plaats voor een mooie, intieme band tussen hen beiden. Samen ontdekken ze waarom Meg zelfmoord pleegde en ze komen erachter hoe jongeren via de zelfmoordsites meegesleept worden tot actieve zelfdoding.
De auteur heeft een sterk aansprekende schrijfstijl. Heel geleidelijk maak je kennis met de verschillende personages waarbij de relatie tussen hun persoonlijkheid en hun milieu subtiel geschetst wordt. Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten en de typische Amerikaanse levensstijl wordt realistisch beschreven.
Het is een boeiend verhaal, dat goed verteld wordt en dat blijft nazinderen. Temeer omdat de auteur op het einde de tijd neemt om toe te lichten dat dit verhaal gebaseerd is op een waargebeurde tragedie. Dergelijke zelfmoordsites bestaan werkelijk en de auteur doet een oproep om jongeren met een depressie te helpen. Er spreekt hoop uit dit hele verhaal.
De kans bestaat dat sommigen zich erdoor gesteund voelen, wat de stille wens van de auteur is.