Hier doet het geen pijn

Viki is een vrolijke jonge tiener. Ze maakt plezier met haar vriendinnen en thuis geniet ze van haar vrije tijd na school, vaak samen met haar hondje Molly. Haar rustige leventje wordt echter brutaal verstoord wanneer ze seksueel misbruikt wordt door een vriend van haar broer. Viki probeert dit alleen te verwerken omdat ze schrik heeft dat die jongen Molly zal vermoorden. Wanneer ze het moeilijk heeft, trekt ze zich terug in haar zeepbel waar ze de pijn en de angst niet meer voelt. Gelukkig merken haar ouders en haar vriendin dat er iets met Viki aan de hand is. Uiteindelijk vertelt Viki haar geheim aan Sara, die op haar beurt hulp zoekt bij haar moeder. Via de moeder van Sara komen de ouders van Viki te weten wat er scheelt met hun dochter. Ondanks de kwaadheid en het verdriet dat dit bij iedereen veroorzaakt, wordt er toch een positieve en open sfeer gecreëerd. Geleidelijk aan krijgt Viki weer meer vertrouwen, durft ze te praten over hetgeen ze meegemaakt heeft en aanvaardt ze hulp van de mensen rondom haar en van professionele hulpverleners.
De angst, de schuldgevoelens en de innerlijke strijd van Viki worden uitvoerig beschreven, maar ook de kracht die ze heeft om te vechten tegen hetgeen haar overkomen is. Er wordt een zeer realistisch beeld gegeven van de aangifte van de feiten en de daaropvolgende procedures. Alhoewel je als lezer wel de indruk hebt dat er veel tijd over gaat. Ook de verschillende mogelijkheden op vlak van hulpverlening worden duidelijk uitgewerkt.
Het verhaal is zeker hoopgevend, je merkt dat Viki met de steun van een aantal mensen opnieuw sterker en meer weerbaar wordt, ook al is ze heel erg gekwetst.
Het verhaal is vlot geschreven, het taalgebruik is zeer goed aangepast aan de doelgroep. De korte gedichtjes tussen de tekst door geven mooi de kern van de verhaallijn weer. De illustraties in zwart en rood zijn eerder abstract doch sluiten nauw aan bij de sfeer van het boek. Dezelfde kleuren zien we ook op de cover; het meisje in de zeepbel geeft een duidelijk beeld van Viki's gevoel.
Achteraan het boek wordt nog veel informatie gegeven en krijg je een overzicht van nuttige adressen in België en Nederland.