10+ | 2009
Leidschendam : Biblion
ISBN 9789054838807
NON-FICTIE , 48 p. , €13.50
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels

Het vieze boekje

Wroeten in de grond
Paulette Bourgeois (auteur) Martha Newbigging (illustrator)

Informatief boek over alles wat je in en onder de grond aan viezigheid kan vinden. Er komen verschillende onderwerpen aan bod: wat er allemaal in ieders omgeving rondzwerft, waardoor een mens allemaal vuil kan worden, hoe rotsen verweren, vanalles over zand en vulkanen enz. De informatie over de verschillende onderwerpen wordt regelmatig afgewisseld met recepten, praktische weetjes en proefjes, allemaal zaken die je zelf kan uitproberen.
Het thema wordt heel ruim uitgewerkt met linken naar fossielen en het Chinese terracottaleger. Je krijgt veel interessante informatie en heel wat leuke weetjes.
Het boek biedt een mooie afwisseling tussen informatie en een meer ludieke verwerking ervan. De informatie wordt op een eenvoudige manier gegeven zonder dat het kinderachtig overkomt. De hoofdstukjes zijn kort en duidelijk en het geheel is vlot geschreven. De tekst wordt opgefleurd met een goot aantal foto's en tekeningen. Een meerwaarde is ook het register en de eenvoudige en duidelijke uitleg bij moeilijke woorden. Je krijgt ook duidelijke antwoorden op de quizvragen in het boek.

Hilde Ureel
Afval | Grond
origineel: The Amazing Dirt Book (Engels) - Kathy Vanderlinden (vertaler)