Het verzet van de koningin

Dit tweede, spannende deel neemt je opnieuw mee in de wervelende wereld van Brienna en Cartier die je in boek 1 leerde kennen. Jammer genoeg kreeg deze vertaling geen mooie hardcover, wat bij deel 1 wel nog het geval was. Je krijgt wel opnieuw een overzicht van kaarten en stambomen die je moeten helpen bij het verhaal. De styling van de coverpagina wordt wel mooi doorgetrokken.

Na de geslaagde revolutie in deel 1 wordt Brienna geen rust gegund. Ze moet zoeken hoe ze haar nieuwe rol kan opnemen als aangenomen dochter van een belangrijke man. Maar hoe ontvangt haar nieuwe familie haar, en welke rol kan en wil ze opnemen. Het verhaal lijkt eerst wat warrig met veel verschillende verhaallijnen, maar gaandeweg focust Ross steeds meer op een beperkter aantal verhaallijnen. De hoofdstukken worden afwisselend verteld vanuit het standpunt van Brienna en Cartier. De twee hoofdpersonages nemen in het verhaal ook even afstand van elkaar, en zoeken elk apart hun weg binnen een nieuwe rol met nieuwe verantwoordelijkheden. Hun liefde blijft doorheen het verhaal wel een belangrijke rol innemen.

Het verhaal is met momenten best donker en schuwt pijnlijke momenten niet. Niet alle personages komen het verhaal ongeschonden door. Het wordt echter niet onnodig gruwelijk. En achter dit alles schuilt de mooie boodschap dat mensen goed en slecht kunnen zijn, maar dat ze vooral zelf kiezen welk leven ze willen leiden.

Een mooi tweede deel, en afsluiter van dit tweeluik waar alle verhaallijnen afgerond worden in een mooi en romantisch einde.