Het verlegen vogeltje

De lente begint en de meeste vogels zijn hun nestje al aan het bouwen. Alleen de kleine groenling niet. Hij is nog op zoek naar een vrouwtje maar hij is te verlegen om een vrouwtje de vraag te stellen "Wil je met mij trouwen?" 
Vrienden zouden geen vrienden zijn als ze hem niet hielpen.

Een heel mooi en grappig prentenboek dat bol staat van vogels en hun gekwetter tussen al dat frisse lentegroen. Het verhaal begint spannend: een tak, een blad met daarop een klein vogeltje dat zeer bedrukt kijkt. Hij zoekt steun bij zijn vriendjes en vraagt of ze hem een middel kunnen aanreiken om zijn liefde aan het vrouwtje te verklaren. En ja hoor! Merel komt aangevlogen en groenling fluistert in zijn oor 'Wil jij aan het groenling-vrouwtje vragen enz'. Maar door de vele geluiden in het bos verstaat merel hem verkeerd en zegt tegen de roek wat hij niet moet zeggen. De roek vliegt naar een andere vogel om dezelfde vraag door te geven. De misverstanden stapelen zich op. Maar eind goed, al goed: de groenling vindt zijn vrouwtje. De illustraties zijn fris en in de vrolijkste, helle kleuren .Ook de vogels zijn heel mooi en natuurlijk afgebeeld.

Een vrolijk verhaal met heldere, frisgroene kleuren, die de lente helemaal in haar mooiste gedaante laat zien. De insteek van het verhaal: een spelletje dat we als kind allemaal wel speelden, namelijk woordzinnetjes maken en ze doorfluisteren in iemands oor totdat de laatste van de kring dan luidop zegt wat bij de eerste begonnen is. Iets wat een gek maar vaak hilarisch resultaat oplevert.