Het uur van de waarheid

Daniël moet met zijn vader een weekje mee naar een vakantiepark. Zijn vader vindt dat ze er even tussenuit moeten na een moeilijke periode thuis. Daniël heeft er totaal geen zin in,  ook omdat hij helemaal niet sportief is en overgewicht heeft. Maar al snel heeft Daniël op deze plek een ongewone ontmoeting met een bijzonder meisje. Daniël wordt duidelijk door haar aangetrokken maar tezelfdertijd krijgt hij totaal geen vat op de mysterieuze Lexi. Ze heeft een horloge waarvan de wijzers achteruit tikken en haar verwondingen worden steeds erger. Geleidelijk aan komt Daniël de waarheid over Lexi te weten. Hij doet er alles aan om haar te redden, ook al is dit totaal onmogelijk.
Wanneer je dit boek begint te lezen heb je echt geen idee waar de auteur naartoe wil met het verhaal. Je wordt geconfronteerd met een vader-zoonrelatie, een tomatenplant en een meisje dat alleen door Daniël wordt gezien. Samen met de andere personages, zoals de paranormaal begaafde  buurvrouw en de bereidwillige badmeester, wordt een wat bizarre achtergrond gecreëerd voor het moment waarop jaarlijks de klok één uur achteruit gezet wordt.
Er wordt mooi beschreven hoe een eerder lethargische jongen de energie en de drive ontwikkelt om iemand die hij graag ziet koste wat het kost te redden. Hij verlegt duidelijk zijn eigen grenzen en je voelt als lezer dat dit ook voor een keerpunt zorgt in zijn eigen leven en zelfs in dat van zijn vader.
Het boek zit vol mysterie en naar het einde toe wordt het ook steeds spannender en ontroerender. Eens je aan de laatste honderd pagina's gekomen bent, kan je het nog moeilijk wegleggen. Maar naast de spanning zit er ook veel humor in en zijn de gesprekken tussen Daniël en Lexi vaak zeer gevat.