Het reuzenradmysterie

Ted ziet zijn neef Salim in het London Eye stappen, het grootste reuzenrad ter wereld. Als de cabine terug op de grond staat en de deuren opengaan is er geen Salim te zien. Ted zal samen met zijn zus Salim proberen terug te  vinden.
Heel vlug ontdek je als lezer dat Ted een vorm van autisme heeft. Hij telt zijn cornflakes en luistert elke dag naar de weerberichten voor de scheepvaart. In het eerste hoofdstuk zegt hij: "Dat ik hersenen heb die anders werken dan die van de meeste mensen, hielp me om te ontdekken wat er was gebeurd." Ted ontpopt zich tot een echte speurder.
De schrijfster linkt het detectiveverhaal aan het thema autisme. Ze is er heel bedreven in om weer te geven hoe iemand met deze handicap zijn weg probeert te vinden in de jungle van mensen die voor hindernissen zorgen. Siobhan Dowd heeft een ontroerend verhaal geschreven over hoe Ted zich tot zijn omgeving verhoudt en omgekeerd. Het verhaal heeft een sterke overtuigingskracht en het is ook met  humor geschreven. Van bij het begin treft ze de juiste toon en de lezer krijgt een glimp te zien van de complexe wereld van Ted.