Het Muizenhuis. Op de kermis

De muizenfamilie woont in een muizenhuis met vele kamers en winkeltjes. Zoals typisch is aan deze verhalenreeks, werd ook hier het decor in het echt in elkaar geknutseld. De grote kleurrijke, realistische foto's springen dan ook in het oog. Elk tafereel is tot in de puntjes uitgewerkt; je kan eindeloos dromen en uren kijken naar de details. 
De kermis is er weer en de twee muizen Sam en Julia willen ernaartoe. De attracties kosten geld en daarom willen ze eerst die centjes verdienen. Bij de voddenboer krijgen ze een hoop spullen en die kunnen ze kwijt in de naaiwinkel, de boekenwinkel, de kaasmaker. Onderweg geniet je als kijker mee van de prachtig gedecoreerde winkelinterieurs. Op de kermis beleven ze plezier op alle attracties en de leuke verrassing is dat Katja, hun oppas, verliefd wordt op Bob.

Een boek met een eenvoudig klassiek scenario dat gericht is op het kijken naar de vele grote foto's in het muizenhuis en op de kermis. De tekst is eenvoudig verhalend; een rijker en levendiger taalgebruik zou vast een meerwaarde bieden. Voor de knutselaars is er de volgende tip: je kan filmpjes bekijken en sets kopen op de site www.hetmuizenhuis.nl om zelf zo een muizenhuis vol attributen in elkaar te knutselen.