Het meisje met de hoge hakken

Over ziek zijn en beter worden

'Het meisje met de hoge hakken' is een informatief boek, maar niet zomaar het zoveelste informatieve boek over het lichaam. Dit boek gaat meer specifiek over ziek zijn en over hoe ziektes een invloed hebben op je persoonlijke leven. Door af te wisselen tussen getuigenissen (bijvoorbeeld over de ziekte van Crohn en over een beenamputatie) en feiten blijft het boek boeien. De informatieve delen zijn eigenlijk telkens verbonden aan de specifieke ziekte waarover de getuige vertelt. Zo krijg je bij de ziekte van Crohn meer informatie over het spijsverteringsstelsel en over hoe een stoma werkt. Heel wat taboes worden ook zonder meer aangeraakt en doorbroken. De jongeren die getuigen zijn telkens heel open over hun ziekte en over de impact ervan op hun leven. Geen zoveelste, gelijkaardige verhaal over kanker, maar een gevarieerde selectie van eigentijdse, goed doordachte feiten en weetjes.
Ook de vormgeving van het boek werd goed aan de doelgroep aangepast. Er werd gewerkt met collages van foto’s en prenten, kaartjes enzovoort. De collages voegen ook extra informatie toe aan het geheel en zijn zeker niet te druk.
Kortom: een langverwacht eigentijds boek over ziektes, dat de capaciteit heeft heel wat jongeren te beroeren en te informeren.