Het meisje met de groene ogen

Wanneer Katy's bus een andere bus voorbij rijdt, verandert Katy’s leven voorgoed. Een meisje met groene ogen staart Katy doordringend aan. Katy kan niet anders dan haar hand tegen de ruit te drukken en terug te kijken. Het meisje drukt haar hand ook tegen de ruit. Ze passen precies in elkaar. Katy’s leven gaat zijn gewone gang. Ze krijgt een relatie met één van de knapste jongens op school, Merlin. Katy’s leven is één en al rozengeur en maneschijn. Tot ze het meisje opnieuw ontmoet. Het lijkt alsof deze mysterieuze meid, Genevieve, haar met zwarte magie heeft behekst. Sinds ze Genevieve kent, loopt alles ook mis. Katy krijgt ruzie met haar boezemvriendinnen, Nat en Hannah. Bovendien snoept Genevieve ook nog eens Merlin van haar af.  
Katy dreigt zich te verliezen in de zwarte magie en alle negatieve emoties er rond. Maar dan is er Luke, de nuchtere buurjongen. Hij helpt Katy om uit de negatieve spiraal te blijven. Hij gaat samen met Katy op zoek naar de waarheid achter het mysterie.
Dit boek neemt je mee op een spannende reis doorheen de gedachten en emoties van Katy, een opgroeiende tiener. Katy’s leven loopt gesmeerd tot ze een mysterieus meisje ontmoet. Bij heel wat verhaallijnen in dit boek voel je aan waar de auteur naartoe wil. Zo heb je bijvoorbeeld de relatie van Katy met de buurjongen. Vanaf het moment dat hij ten tonele komt, weet je gewoon waartoe dit zal leiden.
Deze voorspelbaarheden maken het boek niet minder spannend of plezierig om te lezen. Er blijft immers dat ene ondefinieerbare, mysterieuze ontbrekende stukje van de puzzel dat je aan het lezen houdt. En dat is het knappe aan dit verhaal. Het houdt je in de ban tot aan het einde!