Het lieveheersbeestje dat niet lief deed

Een boos lieveheersbeestje ziet een blad vol bladluizen en wil ze opeten. Er zit op dat blad ook nog een ander lieveheersbeestje dat voorstelt om de bladluizen te delen. Het boze lieveheersbeestje gaat hier helemaal niet mee akkoord en wil vechten, maar dat weigert het lieve lieveheersbeestje. Hij vindt dat het boze lieveheersbeestje maar iemand anders moet zoeken om mee te vechten. Zo vertrekt het lieveheersbeestje en gaat hij op zoek naar een ander dier om tegen te vechten. Die dieren zijn allemaal groter dan hij - van een wesp en een vliegend hert tot een walvis - maar het overmoedige kevertje vindt ze allemaal te klein. Maar eigenlijk heeft dat boze lieveheersbeestje van iedereen schrik en wil hij dus zelf niet vechten. Uiteindelijk komt hij na een hele dag vliegen terug op het blad waar zijn dag begonnen was. Het lieve lieveheersbeestje zit er ook nog en stelt nog een keer voor om te delen. Uiteindelijk eten ze samen alle bladluizen op.
Het is jammer dat de tekst in het begin erg klein gedrukt is, het is moeilijk te lezen. De letters groeien wel mee met de grootte van de dieren, dus op het einde is het lettertype zeer groot. Ook de afgesneden pagina's gaan van klein naar groot, maar in het begin weer zo klein dat kinderen het moeilijk hebben om ze te hanteren. Kleuters hebben ook weinig boodschap aan de klok die bij elke ontmoeting een ander uur aangeeft. Verder vind ik het verhaal te veel herhaling, het begint wat vervelend te worden na de zoveelste keer.
Dit boek werd vroeger uitgegeven onder de titel 'Het vervelende lieveheersbeestje'. De collages van Carle blijven natuurlijk knap.