Het Gruffalo Winter Natuurspeurboek

Een echt (lees)boek kan je dit niet noemen. Het is eerder een leuk schriftje met allerlei opdrachtjes om de natuur tijdens de winter te verkennen en met leuke winterse dingen om te knutselen. Vergelijk het met de vakantieboeken van educatieve uitgeverijen zoals we vroeger tijdens de schoolvakanties konden aankopen. Zelfs de kleurrijke lay-out herinnert aan de tijd van toen. De natuuropdrachtjes zijn wat moeilijk, omdat je natuurlijk niet veel dieren tegenkomt tijdens een korte winterwandeling. Ze zijn wel leuk gekozen, sporen zoeken bv. is altijd fijn! Meestal zijn ze slechts eenmalig in het boek uit te voeren omdat er zo vaak met stickers gewerkt wordt.
Ook de knutselopdrachten zijn leuk om uit te voeren, maar niet altijd erg duidelijk uitgelegd. Je moet vooral naar de foto van het eindresultaat kijken om te weten wat er verwacht wordt. Het schriftje werkt uitnodigend om naar buiten te gaan of om gezellig binnen te knutselen met je kind. Het is overzichtelijk genoeg om er meteen aan te willen beginnen.
Het boekje sluit af met verschillende notitiepagina’s. Dit lijken er nogal veel in verhouding met de rest van het boek. Er zijn heus nog andere fijne dingen om in de winter te doen.
Jammer ook dat de meerwaarde van de Gruffalo in dit ‘boekje’ niet duidelijk is, waardoor zijn aanwezigheid meer op een marketingstunt lijkt.