Het grote voorleesboek van de winter

Vol verhalen, knutseltips, liedjes en recepten

Na Sinterklaas begint de voorbereiding op Kerstmis en Nieuwjaar, ook bij Noor (zes jaar) en haar broertje Roel (vijf jaar). Het begint met het bijeenzoeken van de kerstversiering. Mama of papa verzinnen zelf aangepaste verhaaltjes voor het slapengaan. Op school wordt er een heel grote kerstboom op de speelplaats gezet. Als ook de kerstboom bij Roel en Noor thuis versierd is, kan het feest beginnen. Maar ze vieren alleen feest op school in dit boek, over het kerstfeest thuis wordt niets gezegd.
Ondertussen is het heel erg gaan winteren: sneeuw, ijzel, alles erop en eraan. Dan wordt er natuurlijk geschaatst in Nederland. Alleen, Roel houdt daar niet zo van. Nieuwjaar wordt wel gevierd met een tante die op bezoek komt en met oliebollen. Van grootouders is er geen sprake. Wel wordt op het einde even vermeld dat een oma één van de sneeuwpoppen in wol gemaakt heeft. Dus ze is er wel.
Het verhaal gaat verder tot en met Driekoningen en het bakken van een bonenkoek op school.
Je krijgt bovendien elf kerst- of winterliedjes, twee versjes, vijf recepten en drie knutseltips.
Noor en Roel leven in een modelgezin, waarin papa en mama de taken netjes delen. De belevenissen zijn herkenbaar maar vaak iets te Hollands getint. Geen hoogvlieger, maar zeker bruikbaar thuis en op de kleuterschool.