Het Grote Rintje Voorleesboek

Rintje is een heel lief en eigenwijs hondje. Thuis en op school maakt hij samen met zijn vriendjes Tobias en Henriëtte het hele jaar door van alles mee. Zo gaan ze op zwemles, krijgen ze een prikje bij de dokter, gaan ze uit kamperen, vieren ze carnaval, oefenen ze het schaatsen en ga zo maar door … Rintje en zijn vrienden maken het allemaal mee.
De verhaaltjes zijn erg vlot geschreven. Ze spreken ook iedere keer opnieuw aan omdat de avonturen van Rintje en zijn vrienden een reflectie zijn van echte ervaringen uit de kleuterwereld. Kinderen  die de verhalen lezen of voorgelezen krijgen, kunnen er zich makkelijk in herkennen.
De illustraties in het boek zijn grappig en mooi. Ze worden regelmatig in een lijstje gezet. Zo lijken het wel kleine schilderijtjes in het boek.
Het boek verzamelt iets meer dan honderd verhaaltjes over het vrolijke hondje, Rintje. Ze staan netjes gesorteerd per seizoen. Dat is best handig. Zo kan je snel een verhaaltje zoeken dat op dat ogenblik meest actueel is.
'Het Grote Rintje Voorleesboek' is een aanrader voor ouders die op zoek zijn naar korte, degelijke bedtijdverhaaltjes. Of voor mensen die graag eens andere hoofdrolspelers hebben in de plaats van Jip en Janneke.