Het geheime dierengenootschap

Welkom in de wondere wereld van Edith De Wit. Nou, zo wonderlijk is hij eigenlijk niet. Ze zit op een erg strenge kostschool voor meisjes, heeft vaak een bonzende hoofdpijn en ze ziet haar ouders enkel in de vakantie. En nu lijkt het dat haar ouders haar het tweede jaar op rij vergeten ophalen voor de zomervakantie. De directrice van het internaat wil dringend aan haar zomervakantie beginnen, dus gaat Edith logeren bij haar oom. Iemand waar ze nog nooit over gehoord heeft. Maar wanneer blijkt dat haar ouders haar niet vergeten zijn, maar dat ze vermist zijn, heeft Edith niet veel keuze.

Ze komt terecht in een oud maar gezellig huis in het midden van het bos. Daar woont haar oom, een dierenarts, samen met een vriendelijke huishoudster en haar zoon. Ze wordt hartelijk welkom geheten door de laatste twee en krijgt een gezellige kamer toegewezen. Haar oom is minder overtuigd van haar komst, maar geeft schoorvoetend toe. Er is maar één echte regel, ze mag niet in de schuur gaan kijken. En laat Edith nu net een nieuwsgierige elfjarige zijn, voor wie dit een uitnodiging is om daar toch zeker even langs te gaan. Ondertussen ontdekt ze ook wat de oorzaak is van haar steeds terugkerende hoofdpijn, ontdekt ze mythische diersoorten en wordt ze onverwacht het hulpje van haar oom. Hij roept zelfs haar hulp in wanneer hij een dringende brief van een vriend krijgt uit de verre Himalaya.

Het resultaat is een wervelend avonturenverhaal dat vlot geschreven is en je benieuwd maakt naar meer. De auteur maakt voor de meeste personages een duidelijke grens tussen goed en kwaad. Maar het wordt ook duidelijk gemaakt dat wat goed en kwaad is, niet altijd zo eenvoudig is. In deze alternatieve wereld leer je een aantal nieuwe dieren kennen. En daardoor begin je misschien wel aan een carrière als dierenarts te denken. Alleen jammer dat er in onze wereld geen yeti’s en pegasussen bestaan. Een fijn eerste deel in een nieuwe reeks geschreven door een dierenarts. In het Engels verscheen alvast deel 2, The Secret Animal Society – The Forgotten Phoenix