Het geheim van Gargantis

In dit tweede avontuur van Herbie en Violet wordt Owee aan Zee geteisterd door verschrikkelijk noodweer. Onder de bewoners van het dorp gonst al gauw het gerucht dat Gargantis weer levend is. Volgens een oude legende zou het een soort van zeemonster zijn dat nietsontziend is. Het mysterie wordt alleen maar groter wanneer de ietwat vreemde strandjutter, mevrouw Fossiel, een visvormige fles vindt. Er staat oud Owees schrift op dat tot hiertoe niemand heeft kunnen ontcijferen. Bovendien geeft de fles licht.

Als gevonden voorwerper krijgt Herbie de taak om uit te zoeken van wie deze fles is want al snel blijkt dat iedereen ze zich toe-eigent. Samen met Violet gaat hij op onderzoek.

Het geheim van Gargantis is het vervolg op het goed onthaalde Malamander. Het derde deel, Het Geheim van de Schaduwgruw, vind je nu ook in de boekhandel. Thomas Taylor belooft dat er nog een vierde en vijfde deel in de maak zijn. Wat deze reeks zo boeiend houdt, zijn de goed uitgewerkte personages, de fantastische wereld die erin gecreëerd wordt, de vlotte schrijfstijl en de spanning die opgebouwd wordt doorheen het verhaal. Dat verhaal is opgedeeld in vele korte hoofdstukken die naast een titel ook een prent meekrijgen. Handig is de plattegrond van Owee aan Zee die vooraan in het boek staat.

Dit avontuur van Herbie en Violet eindigt op het einde van het boek, maar de deur naar volgende avonturen blijft openstaan. Het is niet nodig om eerst het eerste deel te lezen om meegezogen te kunnen worden in dit verhaal. Het zal je echter niet teleurstellen moest je dat wel doen.

Op naar het derde avontuur!