Het geheim van de Malamander

Thomas Taylor startte zijn carrière als illustrator van Harry Potter en de steen der wijzen van J.K. Rowling. Hij illustreerde al een aantal prentenboeken en schreef nu zijn eerste jeugdboek over de geheimzinnige legende van de Malamander.

Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Herbert ‘Herbie’ Citroen. Een jongen die gevonden-voorwerpen beheert in het Grand Hotel in Owee-aan-Zee. Wanneer hij Violet tegenkomt, verandert zijn taak van voorwerpen terugbrengen bij hun eigenaar, naar een meisje terugbrengen bij haar ouders. Zij verdwenen namelijk 12 jaar geleden in deze geheimzinnige stad. Herbie en Violet gaan op zoek naar de waarheid, maar wat houdt zich allemaal schuil in de grijze mist?

Het verhaal is opgebouwd in korte hoofdstukken. In elk hoofdstuk leer je een nieuwe plaats of een nieuw personage kennen. Hierdoor neemt Taylor je op sleeptouw, en laat je bijna rondwandelen in zijn fantastische wereld. De spanning wordt goed opgebouwd en het verhaal leest vlot. De twee hoofdpersonages vullen elkaar ook goed aan en versterken elkaar.

Op het einde wordt alvast de deur open gezet naar een tweede deel in deze reeks dat verschijnt in het voorjaar van 2021. Maar de verhaallijn uit dit boek werd wel mooi afgerond. Zeker een reeks om verder te volgen.