6+ | 2019
Hoogland & Van Klaveren
ISBN 9789089672919
FICTIE , 28 p. , €14.95
genaaid
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

het ei

Diet Groothuis (auteur) ingrid & Dieter Schubert (illustrator)

Alles begon met een ei, de oerknal. Binnen dit enorme ei krioelde en zoemde het van de wezentjes en plantjes. De dieren en levende organismes kregen er vorm en dan - plots -brak het ei. In een vloed kwamen de organismen uit het ei en kregen een plek op deze wereld, als laatste de mens. En wat allen met elkaar verbindt, is dat ieder een ei in zich draagt. En elk ei terug een ei, om zo steeds van voren af aan te beginnen. 

De tekeningen en de kleuren van dit boek zijn heel mooi en uitnodigend. Elke bladzijde heeft als hoofdkleur een aardetint die primeert over de tekst en de figuratieve tekeningen. De tekeningen, van onder andere dieren en mensen, zijn lieflijk maar ook krachtig en realistisch. De combinatie van de aardse kleur met de tekeningen is prikkelend, mooi en warm.

Via dit verhaal het ontstaan van dieren en mensen weergeven, is te moeilijk vrees ik. De teksten zijn kort en poëtisch. Ze zijn soms ‘zwaar’ geschreven en moeilijk te verstaan of uit te leggen. Een voorbeeld: ‘....in haar stroom de maan, die aarzelend begon te schijnen, tussen het gewriemel en gewemel ...’

Bart Medaer
Dieren | Genese | Geschiedenis | Symboliek