Het Dikke Dinoboek

Dit tamelijk lijvige Dinoboek geeft tegelijk een vrolijk als leerrijk inzicht in het leven van deze uitgestorven reuzen. Eén voor één worden ze voorgesteld in rijmvorm: dat zijn geestige verzen geworden waarin sommige van hun kenmerken aan bod komen en ook hun eigenaardigheden. De grootte van hun hersenen bijvoorbeeld, en de sterkte van hun poten en staart. Omdat ze maar op twee poten lopen zien ze er bizar uit, maar ze blijven fascineren.

Na elke voorstelling van één of andere dino – in rijmvorm – krijg je de volgende twee pagina's een volledige uitleg over hun persoonlijke kenmerken, hun manier van bewegen en ook waarvan ze leefden. Het is geen boek om in één ruk uit te lezen, maar voor de geïnteresseerde lezer is het een leuke afwisseling om van tijd tot tijd eens in te grasduinen, én een vrolijk rijm te lezen.

Jammer wel van de sombere en donkere afbeeldingen. Ook de achtergrond waar de beestjes op afgebeeld zijn is wat wazig en onduidelijk, maar toch is het een leuk en tevens leerzaam boek dat er mag zijn.