Het complete Ketnet bakboek

Dit aantrekkelijk geïllustreerde kookboek voor kinderen start met een boeiende inleiding en bakkersbagage. Er wordt netjes uitgelegd welk materiaal je zal nodig hebben. Ook in het bakkerslatijn word je wegwijs gemaakt. In de realiteit zullen kleine bakkers deze pagina’s in eerste instantie overslagen. Het lettertype is klein en er staat vrij veel info op één pagina. Dat maakt het lezen er niet makkelijker op. Maar gaandeweg zullen ze wel geïnteresseerd geraken.
Vanaf p. 25 krijg je dan een heleboel op gerechten op kindermaat. De inhoudstafel geeft per categorie een mooi overzicht en je kan op basis van interesse en moeilijkheidsgraad al een eerste keuze maken. Het gaat van gewone koekjes tot cakes, crumble, … tot baksels met ietwat creatievere, leuke benamingen zoals 'Cake die in Engeland pudding heet', 'Vlindercakejes', ‘Zo groen als een limoen-taart’, ‘Pannenkoeken zoals oma ze bakt’, …
De recepten beslaan steeds twee pagina’s. Pictogrammen bovenaan de pagina vertellen je of je een oven nodig hebt, hoeveel tijd je zal nodig hebben, voor hoeveel personen het gerecht is en de moeilijkheidsgraad. Op de linker pagina krijg je een lijstje van keukengerei en ingrediënten. Rechts je stappenplan. Foto’s en tekeningen versieren op een mooie manier de pagina’s. Het ziet er smakelijk uit. Voor jonge kinderen ontbreken er wat meer instructievere foto’s.
Deze jongere kinderen zullen eerst nog wat hulp nodig hebben van de ouders, maar eens ze de taal en werkwijze wat onder de knie hebben, zullen ze al te graag alleen aan de slag gaan. Een leuk cadeau of een prima aanvulling voor het kookboekenrek van gezinnen met kinderen.