Het Complete Bomenboek

Hoe groeien bomen? Hoe ontstaan ze? Wat is eigenlijk een boom? Heel veel is er te leren over deze soms vreemde plantensoort.

In deze mooie uitgave leer je heel veel over deze buitengewone planten waar we meestal achteloos aan voorbijgaan omdat ze er nu eenmaal zijn en je ze overal tegenkomt. Maar over het ontstaan, de groei en de soorten bomen is er heel veel te vertellen. In verschillende hoofdstukjes krijg je in een heldere taal heel veel weetjes over alles wat een boom is en wat hij te bieden heeft. Per hoofdstuk is er ook een zoekplaat waar je de gelezen informatie kunt aan toetsen. Er is ook een bladzijde met enkele quizvragen. Het maakt het geheel boeiend en gemakkelijk verteerbaar. Vogels in bomen: aan welke boom geeft een specht zijn voorkeur om te gaan kloppen? De vruchten van de boom, hoe plant een boom zich voort en hoe gedragen de wortels zich onder de aarde? Gevarieerd en toegankelijk dus, en na het lezen van al die weetjes ga je anders naar bomen kijken en veel respect krijgen voor die grote en kleine reurzen die heel oud kunnen worden. Achterin het boek krijg je nog enkele pagina's met uitzonderlijke bomen en ook op de schutbladen staan nog heel mooi getekende bijzondere bomen.

Dit is een zeer fijn en eenvoudig te raadplegen boek om rond te werken in de klas of als kinderen op één of ander kamp in de natuur verblijven.